Σοκολατοθεραπεία, η εθιστική συνήθεια που διώχνει την κυτταρίτιδα και το στρες.

Σοκολάτα! Ένας από τους μεγαλύτερους γευστικούς πειρασμούς που προσπαθείς καθημερινά να αντισταθείς μιας και γνωρίζεις καλά ότι παχαίνει. Συνήθως όμως και κυρίως όταν είσαι στεναχωρημένη, δεν αντιστέκεσαι, μιας και στις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει είναι και η ευφορία που προκαλεί.
Μπορείς όμως να γλιτώσεις τις θερμίδες, να απολαύσεις την ευεξία που προσφέρει -και όχι μόνο- αρκεί να την απλώσεις στο σώμα σου.

ΣΟΚΟΛΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η σοκολάτα λοιπόν δεν είναι μόνο για τις νύχτες υπογλυκαιμίας. Όλο και περισσότερες εφαρμογές ευεξίας και υγείας εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές της ιδιότητες για το δέρμα και τη διάθεση, χάρη στα μεταλλικά άλατα, στα αντιοξειδωτικά συστατικά και στις βιταμίνες του συμπλέγματος Β που περιέχει.

ΣΕ ΤΙ ΘΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

Η σοκολατοθεραπεία είναι ένα θεραπευτικό μασάζ που μπορεί βοηθήσει σε διάφορα επίπεδα:

Καταπολεμά το στρες. Από μόνο του ένα μασάζ είναι χαλαρωτικό και ευεργετικό. Αυτό, σε συνδυασμό με την σοκολάτα είναι ο τέλειος συνδυασμός. Η μυρωδιά της απελευθερώνει ενδορφίνες στον εγκέφαλο και βοηθά να διώξεις το άγχος και το στρες και να νιώσεις καλύτερα. Η εμπειρία για το άτομο στο οποίο εφαρμόζεται η σοκολάτα είναι μοναδική: το ευχάριστο άρωμα που αναδύεται κάνει ακόμη πιο ευχάριστη τη συνεδρία αφού μέσω της διαδερμικής διείσδυσης και της όσφρησης εκκρίνονται στον εγκέφαλο ενδορφίνες, ορμόνες που προκαλούν μια αίσθηση ευφορίας, χαράς και ευεξίας.
 
Είναι από τις Νο. 1 μεθόδους για να καταπολεμήσεις την κυτταρίτιδα καθώς τα φυτικά συστατικά της σοκολάτας, ο άργυλος και το ιποκάστανο έχουν εκπληκτικές ιδιότητες στην εξάλειψη της αντιαισθητικής όψης πορτοκαλιού. Η μάσκα που εφαρμόζεται στη θεραπεία, περιέχει και άλλα φυσικά συστατικά όπως άργιλο, ιχνοστοιχεία, λάσπη από ηφαιστειογενή εδάφη και ιπποκάστανο.
Συμβάλει στην απάλειψη των κιρσών στα πόδια, αλλά και σε διάφορα οιδήματα που μπορεί να έχει κανείς στο σώμα του.

Ενεργοποιεί την κυκλοφορία του αίματος, έχει αντιφλεγμονώδη δράση και αυξάνει τη λεμφική παροχέτευση.

ΠΗΓΗ: https://www.tlife.gr/